☆ Rob Rijshouwer verder met PRAKTIJK.nl


Zwaargewicht in de eerstelijns huisartsen markt
.
Met veel plezier kondigen wij (Jaap Prickartz, directeur Tetra B.V.  & Erik Tap, directeur PRAKTIJK.nl HMCC B.V.) aan dat Rob Rijshouwer zich in gaat zetten voor Bricks Huisarts (TetraHIS), Pro-actieve e-Health (WebApp + Website) en voor de Doktersassistente op Afstand voor alle huisartsen.

Tetra is de laatste jaren sterk gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een unieke speler in de markt. In 2017 was de samenwerking tussen Tetra en PRAKTIJK.nl al een feit. Ook de efficiëntie van de ‘Zorgsites’ en de ‘Doktersassistente op Afstand’ heeft zich in korte tijd bewezen in de praktijk. Met de propositie die nu op tafel ligt worden huisartsenpraktijken volledig ontzorgt.


Over Rob Rijshouwer
.
Rob komt al zo’n 30 jaar bij de huisartsen en huisartsenposten over de vloer.

Wat begon met een simpel declaratiesysteem voor huisartsen (Declamed) werd een carrière in de eerste lijn. Rob werkte bij de VVAA als ICT adviseur bij de bekende PAUTgroep, daar kwam MicroHIS vandaan.

Het eerste HIS onder Windows. Zoals bekend bestaat MicroHIS nog steeds maar is door de jaren heen in veel handen terecht gekomen. In 2001 nam Rob de stap naar Labelsoft, een klein bedrijfje met 3 man. Er was nog niets maar al snel kwam de behoefte aan software voor de huisartsenposten die toen in sneltrein vaart opkwamen. In een snel tempo werd het marktaandeel van Labelsoft bij de huisartsenposten uitgebouwd naar zo’n 80%. Daarnaast ontwikkelde Labelsoft ook software voor de huisartsen en ketenzorg en ook de medische zorg voor asielzoekers. Dit op ASP-omgevingen dus ook geschikt voor grotere clusters..
.
Zoals bekend is Labelsoft in 2014 overgenomen door CompuGroup Medical (CGM).
.
In 2019 heeft Rob nog kort gewerkt bij Chipsoft in Amsterdam, een groot bedrijf waar Rob veel heeft gezien en geleerd maar o.a. de dagelijkse reis van en naar Amsterdam was een reden om naar iets anders uit te kijken.
.
De lange ervaring in de eerstelijns gezondheidszorg is dan voor Rob ook een belangrijke reden om er nog wat jaartjes aan vast te plakken en de huisartsen te helpen in hun totale ict zorg. Met vertrouwen en een goed gevoel over Bricks Huisarts (TetraHIS) ga ik aan de slag.
.
Bricks Huisarts van Tetra koploper in pro-actief betrekken van de patiënt
.
Naast Bricks Huisarts van Tetra  ondersteunt Rob bij het opzetten en integreren van de website inclusief de patiënt behoefte om simpelweg online afspraken te maken, medicatie aan te vragen of een e-consult te sturen naar de huisarts via de WebApp of website van de praktijk. Dit alles volledig geïntegreerd in het systeem.
.
Ook het ontlasten van de doktersassistentes door haar telefoonhandelingen over te nemen, de assistente op afstand handelt alsof ze in de praktijk aanwezig is. De bestaande assistente kan zich dan richten op echte zorgtaken in de praktijk. Zo wordt het de praktijk mogelijk gemaakt om het zorgaanbod te verhogen en een scheiding aan te brengen in de belangrijk dringende en de belangrijk minder dringende zaken in de praktijk.
.
De ervaring met het implementeren van grotere groepen huisartsen kan natuurlijk ook veel voordeel bieden.
.
Nieuwsgierig? Rob komt graag vrijblijvend bij u langs en kijkt of hij u kan helpen.

Rob.rijshouwer@tetra.nl

 

Rob Rijshouwer TetraHIS