☆ PRAKTIJK.nl stabiel tijdens COVID-19 crisis

 

Doktersassistentes op Afstand

Onverwachte drukte door COVID-19 op beide afdelingen goed opgevangen. De laatste week was het onverwacht veel drukker dan normaal voor de “Doktersassistentes op Afstand”. We zagen een toename van het aantal meldingen (binnengekomen telefoontjes) met 27%. We hadden al een overcapaciteit om de wachttijden kort te houden, welke nog steeds valide is. Vanaf maandag 16 maart starten er drie nieuwe ervaren collega’s.

Onze doktersassistentes werken allen vanuit huis. Zij werken vanuit een veilige cloud-omgeving.

Overleg met zorggroepen

Een aantal overkoepelende zorggroep organisaties hebben zich tot ons gewend om bij noodgedwongen sluitingen van praktijken bij te springen in de dagopvang van de telefonie. Op moment van schrijven – op zondagavond – zijn de eerste praktijken inclusief HIS-koppeling op ons platform gekoppeld. Onze Coördinerende Doktersassistentes en Manager Operations staan nauw in contact met alle aangesloten individuele praktijken, dit om snel te schakelen bij veranderende situaties.

Drukte bij websites

Ook op zondag is de afdeling ‘Zorgsites’ open geweest. Praktijken die niet de kennis in huis hebben of de tijd hadden werden geholpen om aanpassingen te doen en om nieuwsberichten online te zetten. Zo werden zeker voor 150 praktijken instructies voor patiënten online gezet.

Samenwerking

Samen met o.a. TetraHIS is ingespeeld op het optimaliseren van E-health. Er is met man en macht gewerkt om nieuwe websites online te zetten, te indexeren bij Google en bekend te maken bij patiënten.